Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kooperatif yöneticileri Uğur'u ziyaret etti

Kooperatif yöneticileri Uğur

Marmarabirlik'e bağlı Erdek-Edincik ve Marmara İlçeleri Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri Uğur'u makamında ziyaret etti.

Marmarabirlik’e bağlı Erdek-Edincik ve Marmara İlçeleri Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri Uğur’u makamında ziyaret etti.
Güney Marmara Bölgesi’nde 10 bin ortağı bulunan Marmarabirlik Erdek, Edincik ve Marmara İlçeleri Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin zeytin sineğiyle mücadelesinden dolayı Başkan Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği zeytin sineğiyle mücadele kapsamındaki ilaçlamanın zeytin ve zeytinyağının kalitesini arttırdığına ve zeytinyağı kalitesinde altın yılı yaşadıklarını paylaşan zeytin üreticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’a teşekkür ederek, 2014 yılı zeytin hasadının sona erdiğini bildirdi.
Güney Marmara bölgesinde 3 kooperatife bağlı 10 bin üretici ortakla, yaklaşık 1 milyon 750 bin zeytin ağacı üzerinden tarım yapıldığını anlatan kooperatif yöneticileri şöyle konuştu:
“Üreticilerimizin korkulu rüyası olan zeytin sineği zararlısı, sizin ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği görevlendirilerek, uçakla yürütülen ilaçlama sistemiyle etkisiz hale getirilmiştir. Uçakla ilaçlamanın zorlukları, Bakanlık izninin alınması, maddi kaynak bulunması gibi zorluklar üreticilerimizce yakinen bilinmektedir. Ancak bu yıl ilk defa sizin değerli gayretleriniz tüm bu sıkıntıları bertaraf etmiştir. Yapmış olduğunuz bu büyük destek ortaklarımıza anlatılmış olup büyük takdir toplamıştır. Bölgemizde Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında üç nesil sinek görmüş olup bu üç nesil sinek üç defa uçakla ilaçlama yapılarak zararsız hale getirilmiştir. Uçakla yapılan ilaçlamalarda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri çalışanları hazır bulunmuş, çevre ve hayvancıların hassasiyetleri göz önünde tutulmuştur. 

2 gün önceden her türlü uyarı yapılmış, uçakla ilaçlamada başarıyla tamamlanmıştır. Uçakla ilaçlama esnasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de bulunması bizleri ayrıca memnun etmiştir. Tüm bunların sonucunda 2014 yılı zeytin hasadımızda ürünlerimizde % 2 oranında bile zeytin sineği hasarı gözlenmemiş ve üreticilerin gerek sofralık zeytin, gerekse zeytinyağı kalitesi bakımından altın bir yıl geçirmiştir. Değerli Başkanımız Ahmet Edip Uğur’un yapmış olduğunuz katkı bizim için çok büyüktür, katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
Uğur: “Desteklerimizle, hem çiftçilerimiz hem ülke ekonomimiz kazandı”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’da, Balıkesir’in en önemli tarım ürünleri arasında yer alan zeytinin ve zeytinyağının kalitesini arttırmak amacıyla bu yıl ilkini başlattıkları ilaçlamadan olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti.
İlaçlama çalışmaları için 3 milyon lira harcadıklarını ancak bu yatırımın zeytinyağının kalitesindeki artışla misli misli üreticiye ve ülke ekonomisine döndüğünü konuklarına anlatan Uğur, “Bu yıl zeytinyağını litresinin 10- 12 lira arasında satıldığını, zeytin sineğiyle mücadelenin önümüzdeki yıllarda da süreceğini söyledi.
Ziyaretin sonunda, Güney Marmara Bölgesi Zeytin üreticileri kooperatifleri yönetim kurulu üyeleri, Başkan Uğur’a bu yılki mahsullerden yapılan zeytinli çikolata hediye etti.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli